När det gäller betting på trav så är förstås ATG det största spelbolaget, där man kan spela på trav såväl live på travbanorna som hos spelombud och på ATG:s hemsida på nätet. De olika bettingsajterna på nätet, till exempel Unibet och Ladbrokes, erbjuder också betting på trav och där kan man ofta spela på andra saker än hos ATG. Exempelvis kan du satsa pengar på vilken häst som kommer att dra in mest pengar under 2010, vilken häst som vinner Elitloppet eller i vilket lopp som vinnartiden kommer att vara snabbast. På bettingsajterna kan man också spela på travtävlingar inte bara i Sverige utom också utomlands.

ATG har många olika spelformer inom trav. De mest kända är V64, V65, V75, Dagens Dubbel och Plats. Men det finns också många andra, till exempel Vinnare, Tvilling, Trio, Dagens Flex, Kombo, V3, V4 och V5.

V64 spelas på onsdagar. Oftast går tävlingen på Solvalla travbana i Stockholm. På V64 är det totalt sex lopp där du kan vinna på fyra, fem eller sex rätt. I vinstpotten ligger runt tio miljoner kronor.

V65 startades redan den 18 augusti 1974 och spelades då på Solvalla. Förr spelades loppet på lördagar och var det största travloppet i Sverige. Då V75 lanserades 1993 så började man istället att köra V65 fem dagar i veckan. Man kan vinna på fem eller sex rätt.

V75 är Sveriges mest kända återkommande travtävling. Den 30 oktober 1993 kördes V75 för första gången på Jägersro trav- och galoppbana i Malmö. V75 körs på lördagar, men vid storhelg körs loppen istället på söndagar. Ibland anordnas också extra V75-omgångar på andra veckodagar. V75 består av sju lopp och man vinner på fem, sex eller sju rätt. En vinnare kan få upp till 20 miljoner kronor och när det är Jackpot (vilket det är den vecka då det inte var någon utdelning på sju rätt föregående veckor, så att vinstpotten har gått vidare till denna vecka) då kan du ha chans på upp till 50 miljoner kronor. Den största V75-vinsten genom tiderna delades ut 2007 och var då på mer än 47 miljoner kronor.

Dagens Dubbel är mycket populärt bland de som tycker om att spela på hästar. Dagens Dubbel startade den 30 december 1987 och består av två lopp. För att vinna måste man pricka in vinnaren i båda loppen. Dagens Dubbel går varje dag, i regel på den travbana där det samtidigt går en V75-, V-65- eller V64-tävling. Tävlingarna sänds även i direktsändning på tv. Det lägsta man måste satsa är fem kronor, men man kan satsa nästan hur mycket som helst och även spela olika system.