Att spela på trav innebär helt enkelt att du ska försöka gissa vilken häst som kommer först i mål av de tävlande ekipagen. Det finns många olika travtävlingar i Sverige. Några av de största är Dagens Dubbel, V75, V65 och V64, men det finns också andra tävlingar att välja bland de flesta dagar i veckan. Framförallt om du spelar på trav på nätet så finns det ett stort utbud.

Du kan spela på en häst per lopp, eller på flera hästar per lopp för en större chans att vinna. Du kan också satsa på vilka tre hästar som kommer etta, tvåa och trea i ett lopp. ATG är det spelbolag som tidigare haft monopol på vadhållning inom travsport i Sverige. ATG, eller Aktiebolaget Trav & Galopp, är fortfarande det största spelbolaget inom travsport och de finansierar också en stor del av den svenska travsporten. Numera finns det fler spelbolag där man kan spela på trav, framförallt då på nätet.

Betting inom trav är väldigt populärt. Många åker till travbanorna för att se loppen live och det är förstås riktigt roligt att se tävlingarna live och kunna se den häst man satsat på vinna. Flera av loppen direktsänds också i teve och för några lopp kan man se ett sammandrag av loppen i efterhand på nyhetssändningarna. Du kan spela direkt på travbanan, hos ett ATG-ombud på stan eller över nätet. Det är enkelt att spela på trav, du väljer lopp, önskad insats samt vilken häst eller hästar du vill satsa på. För dig som vill spela på hästar med inte vet vilka hästar du ska satsa på så finns Harry Boy, ett spel där du väljer önskad insats och datorn sedan plockar ut hästar, både bland favoriterna och bland de som har högre odds.

Bästa sättet att hitta bra spel, är att jämföra olika bettingsidor med trav. Genom att göra det kommer du att alltid få en bra insikt hur man spelar som bäst och vad man som spelare kan ta del av på nätet. Genom gott tålamod och bra information kommer man att finna den bästa travsport och de bästa odds. Var ihållig, det kommer att löna sig!